Anna konyhája

Őszibarackos galette

   

Hozzávalók:

  1. 22 dkg liszt,
  2. 10 dkg hideg vaj,
  3. 1 db tojás,
  4. 1 ek porcukor,
  5. csipet só,
  6. 1/2 dl hideg víz,

Töltelékhez:

  1. 50 dkg őszibarack,,
  2. 1 ek cukor,
  3. 1 citrom kifacsart leve,
  4. 1 ek étkezési keményítő,
  5. ízlés szerinti mennyiségben a következő fűszerek közül választok:
  6. vanília,
  7. őrölt fahéj,
  8. őrölt szegfűszeg,
  9. őrölt kardamom,
  10. őrölt gyömbér,
  11. A lekenéshez: 1 db tojás

Elkészítése:

A lisztet a hideg, felkockázott vajjal, sóval, cukorral, és a tojással gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd hozzáadom a vizet, és összegyúrom. A hűtőbe teszem pihenni egy órára.

Eközben az őszibarackokat megmosom, kimagozom, hosszában kettévágom, és egy tálban összekeverem a kiválasztott fűszerekkel, a cukorral, és a keményítővel.

Pihenés után a tésztát egy sütőpapíron 30 cm-es átmérőjű, kerek lappá sodrom.

A tölteléket a kerek lap közepére halmozom, és körben a szélét a barack töltelékre visszahajtom. Az éleket picit megnyomkodom, felvert tojással a külső felszínét lekenem. Az így elkészített tésztát sütőpapírostól a sütőlemezre  átemelem, és 180 °C-on, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!