Anna konyhája

Aszalt paradicsom szárazon eltéve

       

Hozzávalók:

  1. Paradicsom, 
  2. só,
  3. Aszaló — napon vagy elektromos, sütő..

Elkészítése:

A paradicsomokat hosszában kettévágom, megsózom, és a vágási felülettel felfelé az aszalótálcára  rakom.

Napkollektorral működő aszalóm van , tehát addig aszalom, amíg a megfelelő állagot el nem érem. Ez kb  akkor van, amikor kézzel összenyomva még puha, de már nem nedves.

A sütőben szárítva 100 °C-on kb 10-12 órát szárítom.

Száraz üvegbe teszem, vászon sapkával legumizom. Időnként felrázom.

Pizzákra, salátákba, péksüteményekbe, piros pesto-ba használom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!