Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- 2,5 dkg fruktóz vagy cukor,
- 1 csipet só,
- 2 dkg vaj vagy margarin,
- 1 tojás,
- 2 ek édes, fehérbor,
- olaj és fém rolo-forma a sütéshez,
A töltelékhez:
- 30 dkg túró vagy ricotta,
- 1 ek tejföl,
- 5 dkg fruktóz vagy méz, ( cukor)
- 1 citrom vagy narancs kandírozott (vagy csak simán lereszelt ) héja,
- 5 dkg reszelt 70 %-os étcsokoládé,
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból sima, rugalmas tésztát gyúrok. Lisztezett felületen 2 mm vékonyra kinyújtom. Akkora köröket szaggatok belőle, hogy a fém rolo-formát átérje, sőt egymásra is érjen. A rolo-formát első alkalommal vékonyan olajjal lekenem, majd a tésztaköröket a formára simítom, és az átfedésnél összenyomom. (Célszerű a tésztakörök egyik végét egy ecsettel bevizezni, hogy az egymást fedő tésztafelületek jobban összetapadjanak. )
Közepesen meleg olajban 1-2 másodperc alatt aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Papírszalvétára szedem, és a felesleges olajat lecsöpögtetem.
A töltelékhez habosra keverem a hozzávalókat. A reszelt csokoládé felét félreteszem a díszítéshez. Ha túrót használok, 1 ek tejfölt is adok hozzá, hogy krémesebb, lágyabb legyen a töltelék. A reszelt csokoládé felét utoljára keverem a krémhez.
Egy habzsákba kanalazom a krémet, és a lehűlt rudakba nyomom. A végükre szórom a megmaradt reszelt csokoládét.
Csak közvetlenül a fogyasztás előtt töltsük be a rolókat a krémmel, mert különben a tészta veszít a ropogósságából.
Frissen az igazi!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: