Anna konyhája

Galato, -igazi olasz fagylalt

    

Hozzávalók:

  1. 5 dl zsíros tejszín,
  2. 40 dkg sűrített tej,  (pillanatok alatt el lehet készíteni házilag !)
  3. 2 ek vanília kivonat,
  4. 5 dkg kakaópor,
  5. 10 dkg török mogyoró,
  6. 2 ek porcukor,

Elkészítése:

Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna bevonatot képez a pirított mogyorón. Vajjal vékonyan bekent sütőpapírra borítom a mogyorót, és hagyom kihűlni,  megdermedni. Kézi mozsárba öntöm, és darabosra töröm. Félreteszem.

Elkészítem  a fagylaltalapot. Egy keverőpohárba öntöm a lehűtött sűrített tejet, a hideg tejszínt, a vaníliát. Gépi habverővel addig keverem, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadom a kakaóport, és tovább keverem.

Végül kézzel belekeverem a karamellizált mogyoró 2/3-át.

Fagyasztó tálkába öntöm, a tetejét megszórom a maradék mogyoróval, és mehet a mélyhűtőbe. 5-6 óra fagyasztás után valószínű, hogy már szépen kanalazható, tálalható !

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!