Hozzávalók:
- 5 dl zsíros tejszín,
- 40 dkg sűrített tej, (pillanatok alatt el lehet készíteni házilag !)
- 2 ek vanília kivonat,
- 5 dkg kakaópor,
- 10 dkg török mogyoró,
- 2 ek porcukor,
Elkészítése:
Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna bevonatot képez a pirított mogyorón. Vajjal vékonyan bekent sütőpapírra borítom a mogyorót, és hagyom kihűlni, megdermedni. Kézi mozsárba öntöm, és darabosra töröm. Félreteszem.
Elkészítem a fagylaltalapot. Egy keverőpohárba öntöm a lehűtött sűrített tejet, a hideg tejszínt, a vaníliát. Gépi habverővel addig keverem, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadom a kakaóport, és tovább keverem.
Végül kézzel belekeverem a karamellizált mogyoró 2/3-át.
Fagyasztó tálkába öntöm, a tetejét megszórom a maradék mogyoróval, és mehet a mélyhűtőbe. 5-6 óra fagyasztás után valószínű, hogy már szépen kanalazható, tálalható !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: