Anna konyhája

Cukkinis-lecsós ragu mellfilével és kapros nokedlival

     

Hozzávalók:

  1. 1/2 kg mellfilé,,
  2. só,
  3. bors,
  4. fokhagymapor,
  5. 10 dkg szalonna,
  6. zsír,
  7. 3 ek olaj,
  8. 3 dkg vaj,
  9. 1 dl száraz, fehérbor,
  10. 50 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele )
  11. 1 fej vöröshagyma,
  12. 1-1 db zöld,-piros,-sárga húsú paprika felkockázva,
  13. 1 db húsos  paradicsom felkockázva,
  14. 2 dl sűrű paradicsomlé,
  15. só,
  16. bors,
  17. bazsalikom,
  18. 3 gerezd fokhagyma,

Elkészítése:

A mellfilét vékony csíkokra vágom.  Sóval, borssal, fokhagymaporral beszórom és félreteszem fél órára.

A szalonnát felcsíkozom és egy serpenyőben, 1/2 ek zsírban a zsírját kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem.

Egy mélyebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a vajat, majd a felcsíkozott mellfilét körbepirítom rajta. A fehérbort aláöntöm, és lassú tűzön, lefedve, néha megforgatva puhára párolom. ( a kész húst kivéve, a szaftot felhasználhatom a ragu készítésénél is )

Közben a megtisztított cukkinit felkockázom, besózom és félreteszem.

A vöröshagymát apró kockára vágom.

A paprikákat kicsumázom, és csíkokra vágom. A paradicsomot meghámozom.

A szalonna zsírjában megpirítom a vöröshagymát. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, a felcsíkozott paprikákat, és a meghámozott paradicsomot. Ráöntöm a paradicsomlevet, és fűszerezem. Félkeményre párolom a zöldségeket, majd a mellfilét is belerakom, és együtt felforralom. Vigyázok, hogy a  zöldségek roppanósak maradjanak.

Kapros nudlival tálaltam.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!