Hozzávalók:
- 4 szelet marha hasaalja,
- só,
- bors,
- 3 szál rozmaring,
- 8 ek étolaj,
- 3 dkg vaj,
A karamellizált hagymához:
- 3 nagy fej vöröshagyma,
- 1 ek nádcukor,
- 3 ek olívaolaj,
- 2 dkg vaj,
- 2 ek vörösborecet,
Elkészítése:
A húsokat sózom, borsozom, friss rozmaringgal beszórom, majd fólia között enyhén kiklopfolom. Olajjal vélonyan megkenem, majd rétegezve pár napra a hűtőbe teszem.
Egy serpenyőbe öntöm a hús alól az olajat, felforrósítom, majd hozzáadom a vajat is. A hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütöm. Kivéve lecsöpögtetem, tálra teszem, és egy fóliával letakarva pihentetem.
Közben elkészítem a hagymát. A lila hagymát kb 1/2 cm vastagra felkarikázom. Az olívaolajat a vajjal együtt felforrósítom. Beleszórok 1 ek nádcukrot és kevergetve karamellizálom. Amikor megolvadt a cukor, rádobom a felszeletelt vöröshagyma karikákat. Tartalékra veszem a lángot, és kb 20-25 percig kevergetve pirítom, majd ráöntöm a vörösborecetet. Még kb 5 percig hagyom karamellizálódni a borban lévő cukrot is.
Petrezselymes újkrumplival tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: