Anna konyhája

Steak karamellizált hagymával és petrezselymes újkrumplival

    

Hozzávalók:

  1. 4 szelet marha hasaalja,
  2. só,
  3. bors,
  4. 3 szál rozmaring,
  5. 8 ek étolaj,
  6. 3 dkg vaj,

A karamellizált hagymához:

  1. 3 nagy fej vöröshagyma,
  2. 1 ek nádcukor,
  3. 3 ek olívaolaj,
  4. 2 dkg vaj,
  5. 2 ek vörösborecet,

Elkészítése:

A húsokat sózom, borsozom, friss rozmaringgal beszórom, majd fólia között enyhén kiklopfolom. Olajjal vélonyan megkenem, majd rétegezve pár napra a hűtőbe teszem.

Egy serpenyőbe öntöm a hús alól az olajat, felforrósítom, majd hozzáadom a vajat is. A hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütöm. Kivéve lecsöpögtetem, tálra teszem, és egy fóliával letakarva pihentetem.

Közben elkészítem a hagymát. A lila hagymát kb 1/2 cm vastagra felkarikázom. Az olívaolajat a vajjal együtt felforrósítom. Beleszórok 1 ek nádcukrot és kevergetve karamellizálom. Amikor megolvadt a cukor, rádobom a felszeletelt vöröshagyma karikákat. Tartalékra veszem a lángot, és kb 20-25 percig kevergetve pirítom, majd ráöntöm a vörösborecetet. Még kb 5 percig hagyom karamellizálódni a borban lévő cukrot is.

Petrezselymes újkrumplival tálaltam.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!