Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkecombokról a bőrt lehúzom, majd a forgónál kettévágom. Sóval, borssal, fokhagymaporral beszórom és félreteszem fél órára.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a vajat, majd a csirkecombokat körbepirítom rajta. A fehérbort aláöntöm, és lassú tűzön, lefedve, néha megforgatva puhára párolom. ( a kész húst kivéve, a szaftot felhasználhatom a ragu készítésénél is )
Közben a megtisztított cukkinit felkockázom, besózom és félreteszem.
A vöröshagymát apró kockára vágom.
A paprikákat kicsumázom, és csíkokra vágom. A paradicsomot meghámozom.
A szalonnát felcsíkozom és 1/2 ek zsírban a zsírját kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem.
A szalonna zsírjában megpirítom a vöröshagymát. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, a felcsíkozott paprikákat, és a meghámozott paradicsomot. Ráöntöm a paradicsomlevet, és fűszerezem. Félkeményre párolom a zöldségeket, majd a csirkecombokat belerakom, és együtt felforralom. Vigyázok, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, a hús viszont könnyen leváljon a húsról.
Fokhagymával ízesített krumplipürével tálaltam, ketchuppal díszítettem.