Anna konyhája

Lecsós-cukkinis ragu csirkecombbal és hagymás krumplipürével

 

Hozzávalók:

  1. 2 db csirkecomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. fokhagymapor,
  5. 3 ek olaj,
  6. 3 dkg vaj,
  7. 1 dl száraz, fehérbor,
  8. 50 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele )
  9. 1 fej vöröshagyma,
  10. 10 dkg szalonna,
  11. zsír,
  12. 2 dl sűrű paradicsomlé,
  13. só,
  14. bors,
  15. bazsalikom,
  16. 3 gerezd fokhagyma,
  17. 1-1 db zöld,-piros,-sárga húsú paprika,
  18. 2 db paradicsom,
  19. ketchup,

Elkészítése:

A csirkecombokról a bőrt lehúzom, majd a forgónál kettévágom. Sóval, borssal, fokhagymaporral beszórom és félreteszem fél órára.

Egy mélyebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a vajat, majd a csirkecombokat körbepirítom rajta. A fehérbort aláöntöm, és lassú tűzön, lefedve, néha megforgatva puhára párolom. ( a kész húst kivéve, a szaftot felhasználhatom a ragu készítésénél is )

Közben a megtisztított cukkinit felkockázom, besózom és félreteszem.

A vöröshagymát apró kockára vágom.

A paprikákat kicsumázom, és csíkokra vágom. A paradicsomot meghámozom.

A szalonnát felcsíkozom és 1/2 ek zsírban a zsírját kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem.

A szalonna zsírjában megpirítom a vöröshagymát. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, a felcsíkozott paprikákat, és a meghámozott paradicsomot. Ráöntöm a paradicsomlevet, és fűszerezem. Félkeményre párolom a zöldségeket, majd a csirkecombokat belerakom, és együtt felforralom. Vigyázok, hogy a  zöldségek roppanósak maradjanak, a hús viszont könnyen leváljon a húsról.

Fokhagymával ízesített krumplipürével tálaltam, ketchuppal díszítettem.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!