Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb,
- só,
- bors,
- fokhagymapor,
- 3 ek olaj,
- 3 dkg vaj,
- 1 dl száraz, fehérbor,
- 50 dkg cukkini, (egy nagyobb cukkini fele )
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg szalonna,
- zsír,
- 2 dl sűrű paradicsomlé,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1-1 db zöld,-piros,-sárga húsú paprika,
- 2 db paradicsom,
- ketchup,
Elkészítése:
A csirkecombokról a bőrt lehúzom, majd a forgónál kettévágom. Sóval, borssal, fokhagymaporral beszórom és félreteszem fél órára.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a vajat, majd a csirkecombokat körbepirítom rajta. A fehérbort aláöntöm, és lassú tűzön, lefedve, néha megforgatva puhára párolom. ( a kész húst kivéve, a szaftot felhasználhatom a ragu készítésénél is )
Közben a megtisztított cukkinit felkockázom, besózom és félreteszem.
A vöröshagymát apró kockára vágom.
A paprikákat kicsumázom, és csíkokra vágom. A paradicsomot meghámozom.
A szalonnát felcsíkozom és 1/2 ek zsírban a zsírját kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem.
A szalonna zsírjában megpirítom a vöröshagymát. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, a felcsíkozott paprikákat, és a meghámozott paradicsomot. Ráöntöm a paradicsomlevet, és fűszerezem. Félkeményre párolom a zöldségeket, majd a csirkecombokat belerakom, és együtt felforralom. Vigyázok, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, a hús viszont könnyen leváljon a húsról.
Fokhagymával ízesített krumplipürével tálaltam, ketchuppal díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: