Hozzávalók:
- 80 dkg alma megtisztítva,
- kb 25-30 dkg liszt,
- 1/2 csom sütőpor,
- 3 db tojás,
- 1 ek cukor,
- 1/2 kk őrölt fahéj,
Elkészítése:
Az almákat almareszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat, és a tojásokat. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Galuska tészta sűrűségű masszát kell kapnom.
A tarkedli sütő (vagy más néven tükörtojás sütő) mélyedéseibe egy-egy teáskanálnyi étolajat kanalazok, és közepes hőfokon, lassan felhevítem.
A tésztából a mélyedésekbe annyit kanalazok, hogy majdnem a peremükig megteljenek.
Közepes hőfokon, oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütöm őket. Sütés közben érdemes pörgetni a kis fánkokat, mert a középső részen mindig előbb pirulnak, mint a szélén. Papírszalvétára szedem, így a felesleges olajat felszívatom .
Tarkedli sütő nélkül kanállal galuskákat formázok, és bő, forró olajban mindkét oldalukat szép barnára kisütöm.
Fahéjas porcukorral megszórva vagy házi baracklekvárral tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: