Anna konyhája

Almás fánkocskák

 

Hozzávalók:

  1. 80 dkg alma megtisztítva,
  2. kb 25-30 dkg liszt,
  3. 1/2 csom sütőpor,
  4. 3 db tojás,
  5. 1 ek cukor,
  6. 1/2 kk őrölt fahéj,

Elkészítése:

Az almákat almareszelőn lereszelem, a levét kinyomkodom. Hozzáadom a cukrot, a fahéjat, és a tojásokat. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Galuska tészta sűrűségű masszát kell kapnom.

A tarkedli sütő (vagy más néven tükörtojás sütő) mélyedéseibe egy-egy teáskanálnyi étolajat kanalazok, és közepes hőfokon, lassan felhevítem.

A tésztából a mélyedésekbe annyit kanalazok, hogy majdnem a peremükig megteljenek.

Közepes hőfokon, oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütöm őket. Sütés közben érdemes pörgetni a kis fánkokat, mert a középső részen mindig előbb pirulnak, mint a szélén. Papírszalvétára szedem, így a felesleges olajat felszívatom .

Tarkedli sütő nélkül kanállal galuskákat formázok, és  bő, forró olajban mindkét oldalukat szép barnára kisütöm. 

Fahéjas porcukorral megszórva vagy házi baracklekvárral tálalom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!