Anna konyhája

Zöldborsós paprikás csirke

 

Hozzávalók:

  1. 4 db nagyobb csirkecomb, ( vagy 6 db kisebb )
  2. só,
  3. 2 fej vöröshagyma,
  4. 2 db húsús zöldpaprika,
  5. 3 ek olaj,
  6. 2 ek őrölt pirospaprika,
  7. 2 db paradicsom,
  8. 80 dkg frissen kifejtett zöldborsó,
  9. 2 dl tejföl,
  10. 2 ek liszt,

Elkészítése:

A csirkecombról a bőrt lefejtem, majd a forgóknál kettévágom, enyhén besózom.

A megtisztított hagymát a kicsumázott paprikával együtt apró kockákra vágom, és  az olajon megfuttatom. A combokat ráteszem és fehéredésig sütöm.

Rászórom a pirospaprikát, elkeverem, és azonnal felöntöm 3 dl vízzel. Hozzáadom a felkarikázott  paradicsomot, és közepes lángon majdnem puhára párolom. Közben ha kell, a levét pótolom.

A kifejtett borsót a csirkéhez adom, és együtt készre főzöm. A tejfölt a liszttel simára keverem, és a ragu levét besűrítem. Pár perc alatt összeforralom.

Kapros nokedlival és kapros kovászos uborkával tálaltam.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!