Hozzávalók:
- 4 db nagyobb csirkecomb, ( vagy 6 db kisebb )
- só,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 db húsús zöldpaprika,
- 3 ek olaj,
- 2 ek őrölt pirospaprika,
- 2 db paradicsom,
- 80 dkg frissen kifejtett zöldborsó,
- 2 dl tejföl,
- 2 ek liszt,
Elkészítése:
A csirkecombról a bőrt lefejtem, majd a forgóknál kettévágom, enyhén besózom.
A megtisztított hagymát a kicsumázott paprikával együtt apró kockákra vágom, és az olajon megfuttatom. A combokat ráteszem és fehéredésig sütöm.
Rászórom a pirospaprikát, elkeverem, és azonnal felöntöm 3 dl vízzel. Hozzáadom a felkarikázott paradicsomot, és közepes lángon majdnem puhára párolom. Közben ha kell, a levét pótolom.
A kifejtett borsót a csirkéhez adom, és együtt készre főzöm. A tejfölt a liszttel simára keverem, és a ragu levét besűrítem. Pár perc alatt összeforralom.
Kapros nokedlival és kapros kovászos uborkával tálaltam.
Kommentek