Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé, (vagy csirkemellfilé )
- olaj,
- 3 dkg vaj,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 50 dkg csiperkegomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- 1 kk cukor,
- 1 dl tej,
- 2 dl főzőtejszín,
- 2 szál friss tárkony,
- 1/2 citrom leve,
- 1 ek étk keményítő,
Elkészítése:
A pulykamellet felszeletelem, fólia között enyhén kiklopfolom, majd besózom, olajjal meglocsolom és a hűtőben lefedve, állni hagyom 1 órát.
A vöröshagymát finomra vágom, és egy serpenyőben lepirítom egy kevés olajon, majd hozzáadom a feldarabolt gombát. Sózom, borsozom.
A gombát lepirítom, egy kevés cukrot adok hozzá, majd felöntöm a tejjel, tejszínnel, és összefőzöm. Hozzáadom a felaprított friss tárkonylevelet és kevés citromlevet. A keményítőt kikeverem egy kevés hideg vízzel, majd besűrítem vele a gombaragut.
Egy serpenyőben felforrósítok 3 ek olajat, majd hozzáadom a vajat, és a pulykamell szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd aláöntök 1 dl száraz fehérbort, és közepes lángon, lefedve puhára párolom.
A gombaraguval és petrezselymes párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: