Anna konyhája

Pulykamell tárkonyos-gombás raguval

  

Hozzávalók:

  1. 80 dkg pulykamellfilé, (vagy csirkemellfilé )
  2. olaj,
  3. 3 dkg vaj,
  4. 1 dl száraz fehérbor,
  5. 50 dkg csiperkegomba,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 kk cukor,
  10. 1 dl tej,
  11. 2 dl főzőtejszín,
  12. 2 szál friss tárkony,
  13. 1/2 citrom leve,
  14. 1 ek étk keményítő,

Elkészítése:

A pulykamellet felszeletelem, fólia között enyhén kiklopfolom, majd besózom, olajjal meglocsolom és a hűtőben lefedve, állni hagyom 1 órát.

A vöröshagymát finomra vágom, és egy serpenyőben lepirítom egy kevés olajon, majd hozzáadom a feldarabolt gombát. Sózom, borsozom.

A gombát lepirítom, egy kevés cukrot adok hozzá, majd felöntöm a tejjel, tejszínnel, és összefőzöm. Hozzáadom a felaprított friss tárkonylevelet és kevés citromlevet. A keményítőt kikeverem egy kevés hideg vízzel, majd besűrítem vele a gombaragut.

Egy serpenyőben felforrósítok 3 ek olajat, majd hozzáadom a vajat, és a pulykamell szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd aláöntök 1 dl száraz fehérbort, és közepes lángon, lefedve puhára párolom.

A gombaraguval és petrezselymes párolt rizzsel tálalom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!