Hozzávalók:(3-4 pohár )
- 5-6 db, nagyobb, érett őszibarack,
- 25 dkg mascarpone,
- poharanként 3 db, durvára aprított zabkeksz,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- cukor vagy eritrit ízlés szerint,
- 1 citrom reszelt héja és leve,
- 1 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor,
Elkészítése:
Az őszibarackot megtisztítom, héját lehúzom és gerezdekre vágom. Megszórom 1 ek eritrittel vagy cukorral, meglocsolom 1 citrom kifacsart levével, és lereszelt héjával. Állni hagyom 10 percet a hűtőben, majd a keletkezett őszibaracklevet leszűröm, és simára kikeverem a keményítővel. Visszaöntöm az őszibarackra, és felforralva besűrítem. Lehűtöm.
Ha lehűlt a felét botmixerrel összeturmixolom. Mindkét részt visszateszem a hűtőbe.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
A mascarponét géppel összekeverem az összeturmixolt, és lehűtött barackpéppel, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tejszínhabot is.
Az előkészített poharak aljába összetört zabkekszet szórok, rákanalazok a mascarponés-barackos krémből, majd a krémes őszibarack szeletekkel befedem. A rétegzést még egyszer megismétlem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: