Anna konyhája

Őszibarackos pohárkrém

     

Hozzávalók:(3-4 pohár )

  1. 5-6 db, nagyobb, érett őszibarack,
  2. 25 dkg mascarpone,
  3. poharanként 3 db, durvára aprított zabkeksz,
  4. 2,5 dl habtejszín,
  5. 1 csom habfixáló,
  6. cukor vagy eritrit ízlés szerint,
  7. 1 citrom reszelt héja és leve,
  8. 1 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor,

Elkészítése:

Az őszibarackot megtisztítom, héját lehúzom és gerezdekre vágom. Megszórom 1 ek eritrittel vagy cukorral, meglocsolom 1 citrom kifacsart levével, és lereszelt héjával. Állni hagyom 10 percet a hűtőben, majd a keletkezett őszibaracklevet leszűröm, és  simára kikeverem a keményítővel. Visszaöntöm az őszibarackra, és felforralva besűrítem. Lehűtöm.

Ha lehűlt a felét botmixerrel összeturmixolom. Mindkét részt visszateszem a hűtőbe.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

A mascarponét géppel összekeverem az összeturmixolt, és lehűtött barackpéppel, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tejszínhabot is.

Az előkészített poharak aljába összetört zabkekszet szórok, rákanalazok a mascarponés-barackos krémből, majd a krémes őszibarack szeletekkel befedem. A rétegzést még egyszer megismétlem. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!