Anna konyhája

Őszibarackos morzsatorta

  

Hozzávalók:

  1. 30 dkg liszt,
  2. 15 dkg vaj vagy margarin,
  3. 2 tk sütőpor,
  4. 6 dkg porcukor vagy édesítőszer,
  5. 1 db tojás,

A töltelékhez:

  1. 80 dkg meghámozott, kimagozott őszibarack,
  2. 3 dl baracklé,
  3. 5 dkg cukor vagy édesítőszer,( ha elég édes a baracklé, elhagyható !)
  4. 2 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. 1 tk őrölt fahéj,

Elkészítése:

A tésztához a vajat elmorzsolom a sütőporral elkevert liszttel és a cukorral. A tojás hozzáadásával tésztát gyúrok. Cipóvá alakítom, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.

A tészta 2/3-át lisztezett deszkán akkorára nyújtom, hogy ki tudjak bélelni vele egy 26 cm átmérőjű piteformát. Kibélelem úgy, hogy az oldalára is jusson. A lelógó széleket a sodrófa végiggörgetésével levágom, és a maradék tésztához gyúrom. A töltelék elkészítéséig a hűtőbe visszateszem.

Az őszibarackot cikkekre vágom. A baracklevet elkeverem a keményítővel, és a fűszerekkel, majd felforralva besűrítem. Hozzákeverem a barackot, majd a tűzről leveszem, és a piteformában lévő tésztán egyenletesen eloszlatom. A maradék tésztát rácsipkedem, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm.

Kihűlés után porcukorral megszórom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!