Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 2 tk sütőpor,
- 6 dkg porcukor vagy édesítőszer,
- 1 db tojás,
A töltelékhez:
- 80 dkg meghámozott, kimagozott őszibarack,
- 3 dl baracklé,
- 5 dkg cukor vagy édesítőszer,( ha elég édes a baracklé, elhagyható !)
- 2 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor,
- 1 ek vanília kivonat,
- 1 tk őrölt fahéj,
Elkészítése:
A tésztához a vajat elmorzsolom a sütőporral elkevert liszttel és a cukorral. A tojás hozzáadásával tésztát gyúrok. Cipóvá alakítom, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.
A tészta 2/3-át lisztezett deszkán akkorára nyújtom, hogy ki tudjak bélelni vele egy 26 cm átmérőjű piteformát. Kibélelem úgy, hogy az oldalára is jusson. A lelógó széleket a sodrófa végiggörgetésével levágom, és a maradék tésztához gyúrom. A töltelék elkészítéséig a hűtőbe visszateszem.
Az őszibarackot cikkekre vágom. A baracklevet elkeverem a keményítővel, és a fűszerekkel, majd felforralva besűrítem. Hozzákeverem a barackot, majd a tűzről leveszem, és a piteformában lévő tésztán egyenletesen eloszlatom. A maradék tésztát rácsipkedem, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után porcukorral megszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: