Anna konyhája

Meggyes mákoskevert

   

Hozzávalók:

  1. 3 db tojás,
  2. 20 dkg porcukor,
  3. 20 dkg darált mák,
  4. 20 dkg liszt,
  5. 1 csomag sütőpor,
  6. 2 dl tej,
  7. 0,5 dl olaj,
  8. 1 kk őrölt fahéj,
  9. 1 citrom lereszelt héja,
  10. 40-50 dkg kimagozott meggy,

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverem a porcukorral. Folyamatos keverés közben hozzáadom az olajat, a mákot, majd váltogatva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a tejet. Ízesítem a fahéjjal.

Kb 20×30 cm-es , sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd a kimagozott meggyet a tetejére szórom.

180 °C-os sütőben, légkeverésen, kb 25 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. hogy megsült-e .

Kihűlés után szeletelem. A tetejét porcukorral beszórom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!