Hozzávalók:
- 3 db tojás,
- 20 dkg porcukor,
- 20 dkg darált mák,
- 20 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 dl tej,
- 0,5 dl olaj,
- 1 kk őrölt fahéj,
- 1 citrom lereszelt héja,
- 40-50 dkg kimagozott meggy,
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverem a porcukorral. Folyamatos keverés közben hozzáadom az olajat, a mákot, majd váltogatva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a tejet. Ízesítem a fahéjjal.
Kb 20×30 cm-es , sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd a kimagozott meggyet a tetejére szórom.
180 °C-os sütőben, légkeverésen, kb 25 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. hogy megsült-e .
Kihűlés után szeletelem. A tetejét porcukorral beszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: