Hozzávalók : (4 főre )
A csirkepáchoz:
- 1 db egész csirkemellfilé,
- 2 ek szójaszósz,
- 2 ek száraz fehérbor,
- 1 csapott ek kukoricakeményítő,
- 1 tojásfehérje,
- só,
A mártáshoz:
- 2 ek szójaszósz,
- 2 ek csiliszósz,
- 1 ek balzsamecet,
- 2 tk cukor,
- 1 ek kukoricakeményítő,
- 3 ek száraz fehérbor,
A wokos alaphoz:
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg mogyoró,
- 3-4 db csili,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- diónyi gyömbér darab,
- 0,5 dl száraz fehérbor,
- 2 szál újhagyma,
- 15-20 dkg zöldborsó,
A körethez:
- 1 zacskó előfőzött köles,
- 2 db tojás,
- 2 szál újhagyma,
- pár szál koriander, petrezselyem és majoránna,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet egészen vékony kis csíkokra vágom. A páchoz összekeverek 1 lazán felvert tojásfehérjét 2 ek szójaszósszal, 2 ek fehérborral, 1 ek keményítővel és egy csipet sóval. A csirkemellet belekeverem, és 1 órára a hűtőbe teszem.
A mártáshoz 2 ek szójaszószt összekeverek 1-2 ek csiliszósszal, 1 ek balzsamecettel, 2 tk cukorral, 1 ek keményítővel, és 3 ek fehérborral. Félreteszem.
A wokban felforrósítok 0,5 dl olajat, majd beleöntöm a mogyorót, pár percig kevergetve pirítom, majd az olajból kiemelem, és félreteszem.
Az forró olajba teszem a felaprított csilipaprikát, a fokhagymát, a lereszelt gyömbért, majd a bepácolt mellfilét. Erős lángon összekeverem, majd a wok oldalán végigcsorgatva beleöntöm a fehérbort. Alányúlva-megforgatva keverem, amíg a hús megpárolódik, majd beleteszem a felkarikázott újhagymát és a zöldborsót. Még 1-2 percig pirítom, majd hozzákeverem a félretett pirított mogyorót, és az előre elkészített mártást is.
A körethez a leírásnak megfelelően elkészítem a kölest. Ha kész egy tálba kiborítom, és a felaprított koriandert, a majorannát, a petrezselymet és a felkarikázott újhagymát hozzákeverem. Ízesítem sóval, borssal szerecsendióval.
2 tojásból lágy rántottát készítek, majd a zöldséges kölest hozzákeverve összesütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: