Anna konyhája

Hagymás tarja krumplinyakkal

Hozzávalók:

  1. 4 szelet tarja,
  2. 1 nagy fej vöröshagyma,
  3. 3 szál újhagyma,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 10 dkg császárszalonna,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 csokor snidling,
  9. 2 ek mustár,
  10. 5 ek olaj,
  11. 5 dkg vaj,
  12. 1 dl száraz, fehérbor,

A burgonyás gunárnyakhoz:

  1. 50 dkg burgonya,
  2. 15 dkg liszt,
  3. só,

Elkészítése:

A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, olajjal meglocsolom, és a hűtőben pihentetem pár órát.

Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd az olajjal együtt beleteszem a tarja szeleteket. és erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítom.  A fehérbort ráöntöm, rászórom a felkarikázott vöröshagymát, a póréhagymát, a fokhagymát, a felcsíkozott császárszalonnát, és lefedés nélkül, 180 °C-on, 20-30 perc alatt, a sütőben készre sütöm.

A burgonyát megtisztítom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomón áttöröm, megsózom, majd a liszttel összegyúrom. A tésztát több részre osztom, és ujjnyi vastag rudakat sodrok. Kizsírozott tepsibe rakom a gúnárnyak formába feltekert tésztarudakat, és 200 °C-on zsemleszínűre sütöm kb 10-15 perc alatt.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából származik a recept.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!