Hozzávalók:
- 4 szelet tarja,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 szál újhagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg császárszalonna,
- só,
- bors,
- 1 csokor snidling,
- 2 ek mustár,
- 5 ek olaj,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl száraz, fehérbor,
A burgonyás gunárnyakhoz:
- 50 dkg burgonya,
- 15 dkg liszt,
- só,
Elkészítése:
A tarjaszeleteket megsózom, borsozom, mustárral mindkét oldalát bekenem, olajjal meglocsolom, és a hűtőben pihentetem pár órát.
Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd az olajjal együtt beleteszem a tarja szeleteket. és erős lángon mindkét oldalát hirtelen megpirítom. A fehérbort ráöntöm, rászórom a felkarikázott vöröshagymát, a póréhagymát, a fokhagymát, a felcsíkozott császárszalonnát, és lefedés nélkül, 180 °C-on, 20-30 perc alatt, a sütőben készre sütöm.
A burgonyát megtisztítom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomón áttöröm, megsózom, majd a liszttel összegyúrom. A tésztát több részre osztom, és ujjnyi vastag rudakat sodrok. Kizsírozott tepsibe rakom a gúnárnyak formába feltekert tésztarudakat, és 200 °C-on zsemleszínűre sütöm kb 10-15 perc alatt.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából származik a recept.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: