Anna konyhája

Fokhagymás brokkolipüré leves, rikottagaluskával

 

Hozzávalók:

  1. 1 fej brokkoli,
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 1/4 póréhagyma,
  4. 1 db közepes burgonya,
  5. 1 l zöldség alaplé,
  6. 15 dkg ricotta vagy túró,
  7. 6 dkg reszelt sajt,
  8. 1 db tojás,
  9. só,
  10. bors,
  11. szerecsendió,
  12. étolaj,

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedem és a szárával együtt forró vízben blansírozom.  A kifőző vízbe  sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok, hogy a brokkoli megőrizze üde zöld színét. A brokkolirózsák 1/4-ét kiveszem, és félreteszem.

A vöröshagymát, a póréhagymát és a burgonyát megtisztítom, és felkockázom.  2 ek olajat felforrósítom és a zöldségeket lepirítom.

Hozzáadom a többi blansírozott  brokkolit, sózom, borsozom, majd felengedem 1 l zöldség alaplével, és puhára főzöm. A levest krémesre turmixolom.

15 dkg rikottát, 6 dkg reszelt sajtot és 1 tojássárgáját alaposan összekeverek, majd sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem.

A levest felforralom, majd 2 kiskanál segítségével apró galuskákat szaggatok bele. A félretett brokkolirózsákkal tálalom.

A recept a TV Paprika műsorából származik.

 

 
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!