Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1/4 póréhagyma,
- 1 db közepes burgonya,
- 1 l zöldség alaplé,
- 15 dkg ricotta vagy túró,
- 6 dkg reszelt sajt,
- 1 db tojás,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- étolaj,
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedem és a szárával együtt forró vízben blansírozom. A kifőző vízbe sót, és 1 kk szódabikarbónát feloldok, hogy a brokkoli megőrizze üde zöld színét. A brokkolirózsák 1/4-ét kiveszem, és félreteszem.
A vöröshagymát, a póréhagymát és a burgonyát megtisztítom, és felkockázom. 2 ek olajat felforrósítom és a zöldségeket lepirítom.
Hozzáadom a többi blansírozott brokkolit, sózom, borsozom, majd felengedem 1 l zöldség alaplével, és puhára főzöm. A levest krémesre turmixolom.
15 dkg rikottát, 6 dkg reszelt sajtot és 1 tojássárgáját alaposan összekeverek, majd sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem.
A levest felforralom, majd 2 kiskanál segítségével apró galuskákat szaggatok bele. A félretett brokkolirózsákkal tálalom.
A recept a TV Paprika műsorából származik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: