Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 40 dkg gomba,
- 40 dkg zöldborsó,
- olaj,
- só,
- bors,
- csipet cukor,
- 1/2 dl száraz fehér bor,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl főzőtejszín,
- 1 csokor petrezselyem levél
Elkészítése:
A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom, majd egy kevés olajon körbepirítom.
A húst kiszedem, és a maradék olajban pár percig párolom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a feldarabolt gombát. Amikor a gomba jórészt elfőtte a levét, hozzáadom a cukrot, a sót, a zúzott fokhagymát és a zöldborsót. Felöntöm 1/2 dl száraz fehér borral, ( vagy vízzel ) és összeforralom. Belekeverem a vajat és a tejszínt, és még egyszer felforralom. A csirkét a raguba beleforgatom. Aprított petrezselyemlevéllel díszítem.
Petrezselymes bulgurral ( vagy rizzsel ) tálalom.
Most bukkantam rá nem régen erre a finomságra. Vasárnapi meglepetés volt a családnak, ismétlést kérnek.
Köszönöm!
Nagyon örülök neki, további jó főzőcskézést !(most vettem észre a bejegyzést :))
Köszönöm, ez igazán gasztronómiai élmény volt ma ebédre a családomnak!