Hozzávalók:
- 45-50 dkg kimagozott meggy,
- 4 egész tojás,
- 10 dkg porcukor vagy édesítőszer,
- 1 kk vanília őrlemény,
- 1 tk őrölt fahéj,
- csipet só,
- 2 dl habtejszín,
- 10 dkg liszt,
- 2 ek kakaó,
- 10 dkg étcsokoládé,
- vaj és liszt a piteforma kikenéséhez,
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a fahéjat, a vaníliát, a sót, és a tejszínt, és tovább keverem.
Kikapcsolt állapotban a keverőfejjel hozzákeverem az átszitált liszt és kakaó keveréket, ( különben könnyen szembejöhet a kakaós liszt 🙂 ) majd bekapcsolom a gépet, és simára keverem a masszát.
A csokoládét széled pengéjű késsel felaprítom.
A 23-24 cm átmérőjű piteformát kivajazok és kilisztezek. A kimagozott meggyet az aljába egy rétegben elterítem, majd a kakaós masszát ráöntöm. A tetejére rászórom az összeaprított étcsokoládét.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben, légkeverésen, kb 30 perc alatt készre sütöm. (15 perc után jónak láttam egy sütőpapírt csúsztatni a tetejére, nehogy a csokoládé megégjen. )
Kihűlés után az édesszájúak porcukorral enyhén megszórhatják. Közvetlenül a piteformából tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: