Anna konyhája

Meggyes- csokis clafoutis

     

Hozzávalók:

  1. 45-50 dkg kimagozott meggy,
  2. 4 egész tojás,
  3. 10 dkg porcukor vagy édesítőszer,
  4. 1 kk vanília őrlemény,
  5. 1 tk őrölt fahéj,
  6. csipet só,
  7. 2 dl habtejszín,
  8. 10 dkg liszt,
  9. 2 ek kakaó,
  10. 10 dkg étcsokoládé,
  11. vaj és liszt a piteforma kikenéséhez,

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a fahéjat, a vaníliát, a sót, és a tejszínt, és tovább keverem.

Kikapcsolt állapotban a keverőfejjel hozzákeverem az átszitált liszt és kakaó keveréket, ( különben könnyen szembejöhet a kakaós liszt  🙂 ) majd bekapcsolom a gépet, és simára keverem a masszát.

A csokoládét széled pengéjű késsel felaprítom.

A 23-24 cm átmérőjű piteformát kivajazok és kilisztezek. A kimagozott meggyet az aljába egy rétegben elterítem, majd a kakaós masszát ráöntöm. A tetejére rászórom az összeaprított étcsokoládét.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben, légkeverésen, kb 30 perc alatt készre sütöm.  (15 perc után jónak láttam egy sütőpapírt csúsztatni a tetejére, nehogy a csokoládé megégjen. )

Kihűlés után az édesszájúak porcukorral enyhén megszórhatják. Közvetlenül a piteformából tálaljuk.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!