Anna konyhája

Kapros tojásos nokedli

   

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 20 dkg rétesliszt,
  3. só,
  4. 3 tojás,
  5. 2,5 dl tej, + 3 ek,
  6. 3 ek étolaj,
  7. 1 csokor kaporlevél,
  8. 5-6 tojás a tetejére,
  9. 10 dkg húsos ,füstölt szalonna,
  10. 1 ek zsír,

Elkészítése:

A kaprot megmosom, leszárítom, majd egészen apróra vágom.

A szalonnát felkockázom, majd egy serpenyőben 1 ek zsíron kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem, a zsírt a serpenyőben hagyom.

3 db tojást a tejjel villával  kihabosítom.

A liszteket egy keverőtálba teszem, megsózom, belekeverem a felaprított kaprot, majd hozzáöntöm a tojásos tejet, a 3 ek olajat, és teljesen simára keverem.

A 6 db tojást villával felverem, megsózom, 3 ek tejet belekeverek.

A nokedlit 2-3 adagban a forrásban lévő bő, enyhén sós vízbe szaggatom.  Amikor feljött a víz felszínére leszűröm, és a kisütött szalonnazsírra öntöm. Ha az összes nokedli a serpenyőben van, akkor átforrósítom, és a felvert tojásokat több adagban hozzákeverem.  Pár percig átforgatom, majd a tűzről levéve körülbelül 10 percig állni hagyjuk. A tetejére szórom a kisütött szalonnát. Friss idénysalátával tálalom.

Tojásos nokedli a férjem kedvére !! 😀

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!