Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg rétesliszt,
- só,
- 3 tojás,
- 2,5 dl tej, + 3 ek,
- 3 ek étolaj,
- 1 csokor kaporlevél,
- 5-6 tojás a tetejére,
- 10 dkg húsos ,füstölt szalonna,
- 1 ek zsír,
Elkészítése:
A kaprot megmosom, leszárítom, majd egészen apróra vágom.
A szalonnát felkockázom, majd egy serpenyőben 1 ek zsíron kisütöm. A pörcöt kiveszem, félreteszem, a zsírt a serpenyőben hagyom.
3 db tojást a tejjel villával kihabosítom.
A liszteket egy keverőtálba teszem, megsózom, belekeverem a felaprított kaprot, majd hozzáöntöm a tojásos tejet, a 3 ek olajat, és teljesen simára keverem.
A 6 db tojást villával felverem, megsózom, 3 ek tejet belekeverek.
A nokedlit 2-3 adagban a forrásban lévő bő, enyhén sós vízbe szaggatom. Amikor feljött a víz felszínére leszűröm, és a kisütött szalonnazsírra öntöm. Ha az összes nokedli a serpenyőben van, akkor átforrósítom, és a felvert tojásokat több adagban hozzákeverem. Pár percig átforgatom, majd a tűzről levéve körülbelül 10 percig állni hagyjuk. A tetejére szórom a kisütött szalonnát. Friss idénysalátával tálalom.
Tojásos nokedli a férjem kedvére !! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: