Anna konyhája

Báránypöri kapros nokedlival

  

Hozzávalók:

  1. 2 kg bárányhús, ( comb, lapocka, borda csonttal együtt )
  2. 2 ek sertészsír,
  3. 10 dkg füstölt szalonna,
  4. 4 gerezd fokhagyma,
  5. 3  fej vöröshagyma,
  6. 2 db csípős zöldpaprika,
  7.  1 db paradicsom,
  8. 3 dl száraz vörösbor,
  9. 3 ek őrölt pirospaprika,
  10. só, bors,
  11. 1 kk őrölt köménymag

Elkészítése:

A bárányhúst felkockázom, a csontos részeket (gerinc, borda ) a csontokkal együtt teszem majd a pörköltbe.

Egy bográcsba tűzre teszem a zsírt, beledobom a felkockázott füstölt szalonnát, és az apróra vágott vöröshagymát.

Lassú tűzön üvegesre pirítom a hagymát, és a szalonnát. Hozzáteszem a bárányhúst a csontos részekkel együtt, és lepirítom. Közben megszórom a fűszerekkel, a legvégén adom hozzá a pirospaprikát. Miután összekevertem, azonnal ráöntöm a vörösbort. Egyet forralok rajta, majd rádobom a zöldpaprikát és a paradicsomot is. Felöntöm annyi vízzel, hogy teljesen ne lepje el a húst teljesen.

Lassú tűzön rotyogtatva főzöm, közben néha a bogrács forgatásával ” keverem “. Ha fiatal a bárány 2 óra elég a főzéshez. Addig főzöm, amíg az inas részek is megpuhulnak, és sűrű, ragadós szaft nem képződik.  ( a víz hozzáadásával nagyon óvatosnak kell lenni, mert könnyen híg, ízetlen pöri lesz belőle ! )

Kapros galuskával, és friss fejes salátával tálaltam.

…sima nokedlivel…

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!