Anna konyhája

Cseresznyés clafoutis

       

Hozzávalók:

  1. 30 dkg kimagozott cseresznye,
  2. 15 dkg liszt,
  3. 1/2 csomag sütőpor,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 2 dl natúr joghurt,
  6. 10 dkg vaj,
  7. 3 tojás,
  8. 1 citrom reszelt héja,
  9. csipet vaníliaőrlemény,

Elkészítése:

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.

A puha vajat a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal, és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadom a joghurtot, a sütőporos lisztet, majd végül óvatosan belekeverem a tojáshabot.

Egy 24 cm-es piteformát kivajazok, és a masszát belesimítom. A kimagozott cseresznyéket 2 ek lisztbe megforgatom, majd a tésztába nyomkodom.

170 °C-on, 30-40 perc alatt készre sütöm. ( tűpróbával ellenőrzöm ) Porcukorral megszórom tálalás előtt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!