Hozzávalók:
Elkészítése:
A sonkát éles késsel egészen apróra felvágom.
A fűszeres vaj elkészítésével kezdem előző nap. A puha vajat a sóval, borssal, fokhagymával, a megmosott, és leszárított petrezselyemmel és az oregánóval együtt az aprítóba teszem, és krémesre keverem. Hozzákeverem a sajtot és a sonkát, és még egyet keverek rajta az aprítóban.
A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazom, szaloncukor formára csomagolom, és felhasználásig a mélyhűtőbe teszem.
A csirkemellet megmosom és leszárítom. A bőrét lehúzom, a csontot kiveszem. A kis mell lebenyeket lemetszem és félreteszem, esetleg levesbe elhasználom.
A fél melleket lapjában ketté vágom, így 8 szeletet kapok. Két fólia között a szeleteket finoman kiklopfolom, ezzel ki is alakítom a hússzeletek alakját. Sózom, borsozom, és betöltésig a hűtőben pihentetem, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A mélyhűtőből elővett fűszeres vajat hosszában kettévágom egy forróvízbe mártott, éles késsel.
Annyi darabra vágom a rudat, ahány hússzeletem van.
A fűszeresvaj rudacskákat a hússzeletek széléhez illesztem, a végét és az oldalát ráhajtom, majd az egészet feltekerem. Kézzel finoman meghengergetem. ( hasonló kis csomagokat készítek, mint a töltött káposztánál )
A panírozáshoz a kukoricapelyhet egy papírzacskóba teszem, és sodrófával durvára töröm.
Lisztbe, felvert tojásba, majd kukoricapehelybe forgatom. Bő, közepesen forró olajban, ( olajsütőben 170 C ) oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetem a felesleges olajat.
Petrezselymes újkrumplival és vinegrette mártással leöntött friss, vegyes salátával tálalom.