Anna konyhája

Sonkás-sajtos kijevi mellfilé petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók:

  1. 2 egész csirkemell,
  2. só,
  3. bors,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 10 dkg vaj,
  6. 10 dkg reszelt sajt,
  7. 10 dkg füstölt sonka,
  8. 1 kis csokor petrezselyem,
  9. 5-6 oregánó levél,
  10. 3 egész tojás,
  11. liszt és kukoricapehely a panírhoz,

Elkészítése:

A sonkát éles késsel egészen apróra felvágom.

A fűszeres vaj elkészítésével kezdem előző nap. A puha vajat a sóval, borssal, fokhagymával,  a megmosott, és leszárított petrezselyemmel és az oregánóval együtt az aprítóba teszem, és krémesre keverem. Hozzákeverem a sajtot és a sonkát, és még egyet keverek rajta az aprítóban.

A vajas keveréket egy darab folpackra kanalazom, szaloncukor formára csomagolom, és felhasználásig  a mélyhűtőbe teszem.

A csirkemellet megmosom és leszárítom. A bőrét lehúzom, a csontot kiveszem. A kis mell lebenyeket lemetszem és félreteszem, esetleg levesbe elhasználom. 

A  fél melleket lapjában ketté vágom, így 8 szeletet kapok. Két fólia között a szeleteket finoman kiklopfolom, ezzel ki is alakítom a hússzeletek alakját. Sózom, borsozom, és betöltésig a hűtőben pihentetem, így könnyebb lesz vele dolgozni.

A mélyhűtőből elővett fűszeres vajat hosszában kettévágom egy  forróvízbe mártott, éles késsel.

Annyi darabra vágom a rudat, ahány hússzeletem van.

A fűszeresvaj rudacskákat a hússzeletek széléhez illesztem, a végét és az oldalát ráhajtom, majd az egészet feltekerem. Kézzel finoman meghengergetem. ( hasonló kis csomagokat készítek, mint a töltött káposztánál )

A panírozáshoz a kukoricapelyhet egy papírzacskóba teszem, és sodrófával durvára töröm. 

Lisztbe, felvert tojásba, majd kukoricapehelybe forgatom. Bő, közepesen forró olajban, ( olajsütőben 170 C ) oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütöm. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetem a felesleges olajat.

Petrezselymes újkrumplival és vinegrette mártással leöntött friss, vegyes salátával tálalom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!