Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg rétesliszt,
- 20 dkg spenót,
- 3 db tojás,
- 2,5 dl tej,
- só,
- olaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
Elkészítése:
A friss spenótot megmosom, lecsöpögtetem, összeszelem, majd a turmixba teszem a tejjel együtt, és pépesre aprítom.
Egy keverőtálba teszem a liszteket, a sót, és a tojásokat, majd ráöntöm a spenótos tejet, és simára keverem.
Kifőző fazékba vizet forralok, sózom, majd 1-2 ek olajat adok hozzá. Amikor a víz forr, beleszaggatom a galuska tésztát, megkeverem, majd amikor az összes feljött a víz tetejére, leszűröm, hideg vízzel átöblítem, majd lecsöpögtetem.
Egy serpenyőben 3 ek olajat melegítek, a zúzott fokhagymát beledobom. Ezen a fokhagymás olajon a galuskát átforgatom.
Bármilyen szaftos húsételnek remek körete lehet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: