Hozzávalók a spenótos galuskához:
A gombás raguhoz:
Elkészítése:
A mellfilét kis kockákra vágom. A lisztet a sóval, borssal, és a paprikával összekeverem. A mellfilét a fűszeres lisztbe forgatom.
A vajat felforrósítom, és megfonnyasztom rajta a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a fűszeres húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom, majd ráöntöm a konyakot, és összekeverem. Azonnal felöntöm a tejszínnel, majd a borral, ízesítem a citromlével, és lefedve, gyakori keverés mellett párolom. Pár perc után a megmosott, és felszeletelt bombát is rádobom, és együtt készre párolom.
A friss spenótot megmosom, lecsöpögtetem, összeszelem, majd a turmixba teszem a tejjel együtt, és pépesre aprítom.
Egy keverőtálba teszem a liszteket, a sót, és a tojásokat, majd ráöntöm a spenótos tejet, és simára keverem.
Kifőző fazékba vizet forralok, sózom, majd 1-2 ek olajat adok hozzá. Amikor a víz forr, beleszaggatom a galuska tésztát, megkeverem, majd amikor az összes feljött a víz tetejére, leszűröm, hideg vízzel átöblítem, majd lecsöpögtetem.
Egy serpenyőben 3 ek olajat melegítek, a zúzott fokhagymát beledobom. Ezen a fokhagymás olajon a galuskát átforgatom.
A gombás ragut a spenótos galuskával tálalom.