Epres kosárkák

Hozzávalók a tésztához :

  1. 25 dkg liszt,
  2. 5 dkg darált mandula,
  3. 15 dkg vaj,
  4. 7 dkg cukor vagy édesítőszer,
  5. 1 db tojássárgája,
  6. csipet só,

A krémhez:

  1. 1 csomag vanília ízű, főzhető pudingpor,
  2. 5 dl tej,
  3. cukor ízlés szerint ( 3-4 ek )
  4. 2,5 dl habtejszín,
  5. 1 csom habfixáló,
  6. 60 dkg eper

Elkészítése:

A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal,a cukorral, a tojássárgájával és csipet sóval összegyúrom. Fóliába csomagolom, és a hűtőben 1 órát pihentetem.

12 db, 10 cm-es átmérőjű szuflé formát kivajazok.A tésztát vékonyra kisodrom, és kb 18-20 cm átmérőjű köröket kivágok.  A  szuflé formákat kibélelem, az alját villával megszurkálom, és légkeverésen, 165 °C-on, 10-15 percig sütöm.  A formából kiborítom és hűlni hagyom.

A pudingporból a leírásnak megfelelően elkészítem a krémet. Időnként megkeverve langyosra hűtöm.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan a kihűlt pudinghoz keverem.

Az elkészült krémet a kis kosarakba kanalazom, a megmosott és felszeletelt epret rárakom, és kicsit bele is nyomkodom.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »