Hozzávalók a tésztához :
- 25 dkg liszt,
- 5 dkg darált mandula,
- 15 dkg vaj,
- 7 dkg cukor vagy édesítőszer,
- 1 db tojássárgája,
- csipet só,
A krémhez:
- 1 csomag vanília ízű, főzhető pudingpor,
- 5 dl tej,
- cukor ízlés szerint ( 3-4 ek )
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- 60 dkg eper
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a mandulával, a vajjal,a cukorral, a tojássárgájával és csipet sóval összegyúrom. Fóliába csomagolom, és a hűtőben 1 órát pihentetem.
12 db, 10 cm-es átmérőjű szuflé formát kivajazok.A tésztát vékonyra kisodrom, és kb 18-20 cm átmérőjű köröket kivágok. A szuflé formákat kibélelem, az alját villával megszurkálom, és légkeverésen, 165 °C-on, 10-15 percig sütöm. A formából kiborítom és hűlni hagyom.
A pudingporból a leírásnak megfelelően elkészítem a krémet. Időnként megkeverve langyosra hűtöm.
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verem, majd óvatosan a kihűlt pudinghoz keverem.
Az elkészült krémet a kis kosarakba kanalazom, a megmosott és felszeletelt epret rárakom, és kicsit bele is nyomkodom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: