Hozzávalók:
- 20 dkg zabkeksz,
- 5 dkg fehér csokoládé,
- 8 dkg vaj,
- 40 dkg eper + a díszítéshez,
- 75 dkg natúr görög joghurt,
- 25 gr zselatinpor,
- 15 dkg porcukor vagy édesítőszer,
- 1/2 citrom lereszelt héja és a kifacsart leve,
- 4 + 1 dl habtejszín,
- 2 + 1/2 csomag habfixáló,
Elkészítése:
A kekszet papírzacskóba teszem, és sodrófával párszor átgörgetve, durvára aprítom.
Az epret egy szűrőkanálba téve, folyó víz alatt megmosom, majd alaposan lecsöpögtetem. A legszebb szemeket félreteszem a díszítéshez, a többit felaprítom.
A fehér csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztom, majd egy tálba öntöm a kekszmorzsával együtt, és összekeverem. A lereszelt citromhéjjal ízesítem. Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodom, és a hűtőbe teszem.
A joghurtot egy keverőtálba öntöm, és összekeverem a porcukorral, és a citromlével.
4 dl tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verem.
A zselatinport 1 dl vízzel simára keverem, majd megolvasztom. 1-2 dl joghurtkrémmel kikeverem, majd folytonos keverés mellett a többihez adom. Óvatos mozdulatokkal kézi habverővel hozzákeverem a felvert tejszínhabot, majd a felaprított epret is beleforgatom.
Előveszem a lehűtött tortaalapot, és a tortaforma oldalát kibélelem egy sütőpapír csíkkal. Az epres-joghurtos krémet a kekszalapra öntöm, elsimítom, és 4-5 órára a hűtőbe teszem.
Tálalás előtt óvatosan lekapcsolom a tortaforma oldalát, majd eltávolítom a sütőpapír csíkot.
A félretett eperszemeket hosszában kettévágom.
A maradék 1 dl tejszínhabot 1/2 csomag habfixálóval kemény habbá verem.
A torta tetejét kirakom az eperszemekkel, majd habzsákba téve a felvert tejszínhabot, apró kis tejszín rózsákkal díszítem.
Megjegyzés : 1/2 csomag tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítettem, és egy szilikon ecsettel az eperszemeket bekentem !
Kommentek