Anna konyhája

Epres joghurt torta

    

Hozzávalók:

  1. 20 dkg zabkeksz,
  2. 5 dkg fehér csokoládé,
  3. 8 dkg vaj,
  4. 40 dkg eper + a díszítéshez,
  5. 75 dkg natúr görög joghurt,
  6. 25 gr zselatinpor,
  7. 15 dkg porcukor vagy édesítőszer,
  8. 1/2 citrom lereszelt héja és a kifacsart leve,
  9. 4 + 1 dl habtejszín,
  10. 2 + 1/2 csomag habfixáló,

Elkészítése:

A kekszet papírzacskóba teszem, és sodrófával párszor átgörgetve, durvára aprítom.

Az epret egy szűrőkanálba téve, folyó víz alatt megmosom, majd alaposan lecsöpögtetem. A legszebb szemeket félreteszem a díszítéshez, a többit felaprítom.

A fehér csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztom, majd egy tálba öntöm a kekszmorzsával együtt, és összekeverem. A lereszelt citromhéjjal ízesítem. Egy 24 cm  átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodom, és a hűtőbe teszem.

A joghurtot egy keverőtálba öntöm, és összekeverem a porcukorral, és a citromlével.

4 dl tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verem.

A zselatinport 1 dl vízzel simára keverem, majd megolvasztom.  1-2 dl joghurtkrémmel kikeverem, majd  folytonos keverés mellett a többihez adom. Óvatos mozdulatokkal kézi habverővel hozzákeverem a felvert tejszínhabot, majd a felaprított epret is beleforgatom.

Előveszem a lehűtött tortaalapot, és a tortaforma oldalát kibélelem egy sütőpapír csíkkal. Az epres-joghurtos krémet a kekszalapra öntöm, elsimítom, és 4-5 órára a hűtőbe teszem.

Tálalás előtt óvatosan lekapcsolom a tortaforma oldalát, majd eltávolítom a sütőpapír csíkot.

A félretett eperszemeket hosszában kettévágom. 

A maradék 1 dl tejszínhabot 1/2 csomag habfixálóval kemény habbá verem.

A torta tetejét kirakom az eperszemekkel, majd habzsákba téve a felvert tejszínhabot, apró kis tejszín rózsákkal díszítem.

Megjegyzés : 1/2 csomag tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítettem, és egy szilikon ecsettel az eperszemeket bekentem !

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!