Hozzávalók:
- 8 vékony szelet húsos szalonna,
- 15 dkg krémfehér sajt,
- 3 db paradicsom,
- 3 db paprika,
- 1 db római saláta,
- 3-4 db piros retek,
- 1 fej lila hagyma,
Az öntethez:
- 1 ek fehérbor ecet,
- 1 kk mustár,
- só,
- frissen őrölt bors,
- 1 kk porcukor,
- 3 ek olívaolaj,
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázom, és pár perc alatt ropogósra sütöm. A zsírból kiemelem, és félreteszem.
Az öntethez egy keverőtálban kézi habverővel összekeverem az ecetet és a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, cukorral édesítem, majd hozzáadom az olajat is.
Egy nagyobb salátástálban teszem a felszeletelt zöldségeket, és a felkockázott sajtot, majd ráöntöm az öntetet, és az egészet összeforgatom.
A tetejére szórom a kisütött szalonnát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: