Anna konyhája

Provanszi saláta

 

Hozzávalók:

  1. 8 vékony szelet húsos szalonna,
  2. 15 dkg krémfehér sajt,
  3. 3 db paradicsom,
  4. 3 db paprika,
  5. 1 db római saláta,
  6. 3-4 db piros retek,
  7. 1 fej lila hagyma,

Az öntethez:

  1. 1 ek fehérbor ecet,
  2. 1 kk mustár,
  3. só,
  4. frissen őrölt bors,
  5. 1 kk porcukor,
  6. 3 ek olívaolaj,

Elkészítése:

A füstölt szalonnát felkockázom, és pár perc alatt ropogósra sütöm. A zsírból kiemelem, és félreteszem.

Az öntethez egy keverőtálban kézi habverővel összekeverem az ecetet és a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, cukorral édesítem, majd hozzáadom az olajat is.

Egy nagyobb salátástálban teszem a felszeletelt zöldségeket, és a felkockázott sajtot, majd ráöntöm az öntetet, és az egészet összeforgatom.

A tetejére szórom a kisütött szalonnát.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!