Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 2 egész tojás,
- só,
- 1 ek rum,
- 2,5 dkg vaj,
- tejföl,
- sárgabarack lekvár,
- porcukor a szóráshoz,
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, egy csipet sóval megsózom, majd hozzáadom a tojást, a rumot, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjak gyúrni.
1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd vékonyra nyújtom. 3 különböző méretű, kerek szaggatóval kiszaggatom, a szélét késsel bevagdosom, majd 3-3 lapot középen erőteljesen összenyomok. Bő, forró olajban kisütöm úgy, hogy félidőben megfordítom. Papírszalvétán lecsöpögtetem a felesleges olajat, majd tálra rakom. Megforrósított sárgabarack lekvárból a közepére cseppentek 1-1 kiskanálnyit, majd porcukorral beszórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: