Anna konyhája

Rózsafánk

Hozzávalók:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 2 egész tojás,
  3. só,
  4. 1 ek rum,
  5. 2,5 dkg vaj,
  6. tejföl,
  7. sárgabarack lekvár,
  8. porcukor a szóráshoz,

Elkészítése:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, egy csipet sóval megsózom, majd hozzáadom a tojást, a rumot, és annyi tejfölt, hogy puha tésztát tudjak gyúrni.

1-2 órát hűvös helyen pihentetem, majd vékonyra nyújtom.  3 különböző méretű, kerek szaggatóval kiszaggatom, a szélét késsel bevagdosom, majd 3-3 lapot középen erőteljesen összenyomok. Bő, forró olajban kisütöm úgy, hogy félidőben megfordítom. Papírszalvétán lecsöpögtetem a felesleges olajat, majd tálra rakom. Megforrósított sárgabarack lekvárból a közepére cseppentek 1-1  kiskanálnyit, majd porcukorral beszórom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!