Anna konyhája

Csípős-sajtos zabkeksz

 

Hozzávalók:

  1. 20 dkg füstölt sajt,
  2. 20 dkg apró szemű zabpehely,
  3. 5 dkg zabliszt,
  4. 1/2 tk só,
  5. 1/2 tk szódabikarbóna,
  6. 1 kiskanál csípős őrölt paprika,
  7. 1 ek egész köménymag,
  8. 1 ek pizza fűszerkeverék,
  9. 2 db tojás,
  10. 2 ek joghurt vagy tejföl,

Elkészítése:

A nagy lyukú reszelőn lereszelem a sajtot, és hozzákeverem az összes többi száraz hozzávalót. Hozzáadom a tojásokat és a tejfölt, és összedolgozom. Elég ragacsos masszát kapok, amit fóliába csomagolok, és 1 órára a hűtőbe teszem.

Pihenés és hűtés után a zabpehely remekül felszívta a nedvességet, így már könnyű volt kinyújtani.

Lisztezett felületen, 3 mm vékony, kb  25×40 cm-es téglalapra nyújtom, majd a derelyevágóval hosszában megfelezem, és 2 cm széles csíkokra felvágom.

Sütőfóliára rakom és 175 °C-on, kb 13-15 perc alatt ropogósra sütöm.

Az eredeti receptet itt találtam.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!