Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:
- 20 dkg rétesliszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 1 ek. étolaj,
- 1 ek. olivaolaj,
- langyos víz
- pici só,
A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem
pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
Hengerré sodrom és 4 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre
kisodorni, és betölteni mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a pizzák, így elkerülhetjük a kapkodást.
a tésztában itt őrölt bazsalikom és oregano is van …
A feltét hozzávalói:
- 20 -30 dkg házi, füstölt sonka,
- 4 fej vöröshagyma,
- 4 db paprika,
- 20 dkg reszelt sajt,
- pizzánként 1-1 db tojás,
- ketchup,
Elkészítése:
Az elkészített tortilla lapokat a pizzasütő lemezre teszem. A tetejét ketchuppal lekenem, ráterítem a vékonyra felszeletelt sonkát, a felkarikázott vöröshagymát, a paprikát, majd bőségesen megszórom sajttal. A közepébe ütök 1 tojást.
Forró sütőben ( 180 °C ) kb 10-15 perc alatt készre sütöm. A szélét figyelem, és amikor barnulni kezd, szép ropogós, akkor kész. Azonnal fogyasztjuk !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: