Anna konyhája

Paprikás-hagymás tortilla pizza

  Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése:

  • 20 dkg rétesliszt,
  • 10 dkg kukoricaliszt,
  • 1 ek. étolaj,
  • 1 ek. olivaolaj,
  • langyos víz
  • pici só,

     A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem 
     pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.
          Hengerré sodrom és 4 részre osztom. Egyenként nagyon vékonyra sodrom őket – javaslom egyszerre
     kisodorni, és betölteni  mindet, mert nagyon gyorsan sülnek a pizzák, így elkerülhetjük a kapkodást.
    

a tésztában itt őrölt bazsalikom és oregano is van …

A feltét hozzávalói:

  1. 20 -30 dkg házi, füstölt sonka,
  2. 4 fej vöröshagyma,
  3. 4 db paprika,
  4. 20 dkg reszelt sajt,
  5. pizzánként 1-1 db tojás,
  6. ketchup,

Elkészítése:

Az elkészített tortilla lapokat a pizzasütő lemezre teszem. A tetejét ketchuppal lekenem, ráterítem a vékonyra felszeletelt sonkát, a felkarikázott vöröshagymát, a paprikát, majd bőségesen megszórom sajttal. A közepébe ütök 1 tojást.

Forró sütőben ( 180 °C )  kb  10-15 perc  alatt készre sütöm. A szélét figyelem, és amikor barnulni kezd, szép ropogós, akkor kész. Azonnal fogyasztjuk !

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!