Snidlinges zöldségleves húsgombóccal

 

 

Hozzávalók:

  1. 30 dkg darált sertéshús,
  2. 30 dkg sárgarépa,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 1 kis fej karalábé,
  5. 1/2 kisebb fej karfiol,
  6. 10 dkg zöldbab,
  7. 10 dkg zsenge zöldborsó
  8. 3 ek olaj,
  9. 1 tojás,
  10. 1 csokor snidling,
  11. só,
  12. bors,
  13. 3 ek zsemlemorzsa,

Elkészítése:

Az olajon megpárolom a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a meghámozott, felkockázott sárgarépát és a karalábét. Megdinsztelem a zöldségeket is, majd felöntöm 1,5 l vízzel.

Közben összedolgozom a darált húst a tojással, a vágott snidling 2/3-ával, sóval, borssal és a zsemlemorzsával. Nedves kézzel kis húsgombócokat formázok, és a forró levesbe főzöm 25-30 percig.

Hozzáadom a zöldbabot, a zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt, és a maradék snidlinget. Puhára főzöm a zöldségeket, ha kell utána ízesítem sóval, borssal.

Címkék:
Tovább a blogra »