Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús,
- 30 dkg sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 kis fej karalábé,
- 1/2 kisebb fej karfiol,
- 10 dkg zöldbab,
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 3 ek olaj,
- 1 tojás,
- 1 csokor snidling,
- só,
- bors,
- 3 ek zsemlemorzsa,
Elkészítése:
Az olajon megpárolom a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a meghámozott, felkockázott sárgarépát és a karalábét. Megdinsztelem a zöldségeket is, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Közben összedolgozom a darált húst a tojással, a vágott snidling 2/3-ával, sóval, borssal és a zsemlemorzsával. Nedves kézzel kis húsgombócokat formázok, és a forró levesbe főzöm 25-30 percig.
Hozzáadom a zöldbabot, a zöldborsót, a rózsáira szedett karfiolt, és a maradék snidlinget. Puhára főzöm a zöldségeket, ha kell utána ízesítem sóval, borssal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: