Hozzávalók:
A túrókrémhez:
A meggyréteghez:
Elkészítése:
Gyors mozdulatokkal morzsás állagúra eldolgozom a lisztet a hideg vajjal, majd hozzáadom a sót, a cukrot és a tojást. Egy nagyon kevés jéghideg víz hozzáadásával sima tésztát gyúrok. Folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem.
A túrót krumplinyomón átnyomom, és simára keverem a mascarponéval, a tojással és a tojássárgájával. Végül belekeverem a cukrot a citromlével együtt.
A meggyet egy lábasba teszem a cukorral, a citromhéjjal és 1-2 ek vízzel együtt, és felforralom. Közepes lángon főzöm 2-3 percig, majd leveszem, és hagyom kihűlni.
Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát kb 30 cm átmérőjű körre, és belenyomkodom egy 22-24 cm-es kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen. A közepét villával megböködöm, sütőpapírt terítek rá, majd sütőgolyókkal rögzítem, és 180 °C-on, 20 percig világosra elősütöm. Kiveszem és a tésztát, eltávolítom a golyókat és a sütőpapírt, megszórom egy kevés zabpehellyel, és rásimítom a túrókrémet. Visszateszem a sütőbe és további 20 percig még sütöm, majd hagyom kihűlni.
A zselatinport simára keverem 2 ek hideg vízben, hagyom megduzzadni, majd kis lángon megolvasztom, és a meggyhez keverem. Elosztom a sütemény tetején, majd a hűtőbe teszem 1-2 órára dermedni.