Hozzávalók:
- 40-50 dkg gomba,
- 2 fej vöröshagyma,
- 80 dkg lisztes burgonya,
- 15 dkg sárgarépa,
- 5 dkg húsos,füstölt szalonna,
- 2 dkg vaj,
- 1 l zöldségleves, (kockából)
- só,
- bors,
- pár szál kakukkfű,
- 2 ek tejföl,
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra felkockázom,A kakukkfű leveleket lecsipkedem a száráról.
A meghámozott burgonyát és a sárgarépát feldarabolom.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem, és félreteszem. A kiolvasztott zsírban megpárolom a hagyma felét és a felszeletelt gombát. Közben sózom, borsozom, majd zsírjára pirítom. A zsírból kiveszem, és a félretett pörchöz adom.
A kiolvadt zsírhoz hozzáadom a vajat, és egy fazékban megpárolom a hagyma másik felét, majd hozzáöntöm a burgonyát és a répát, és egy rövid ideig együtt párolom tovább. Borssal és kakukkfűvel ízesítem. A zöldséglevessel felöntöm, felforralom, és 15-20 percig főzöm, majd botmixerrel pürésítem. Behabarom a tejföllel, majd ha szükséges sóval, borssal ízesítem, összeforralom.
A félretett hagyma-pörc-gomba hármast a kész levesbe keverem, és már tálalhatom is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: