Anna konyhája

Gomba krémleves

Hozzávalók:

  1. 40-50 dkg gomba,
  2. 2 fej vöröshagyma,
  3. 80 dkg lisztes burgonya,
  4. 15 dkg sárgarépa,
  5. 5 dkg húsos,füstölt szalonna,
  6. 2 dkg vaj,
  7. 1 l zöldségleves, (kockából)
  8. só,
  9. bors,
  10. pár szál kakukkfű,
  11. 2 ek tejföl,

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra felkockázom,A kakukkfű leveleket lecsipkedem a száráról.

A meghámozott burgonyát és a sárgarépát feldarabolom.

Egy serpenyőben a felkockázott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem, és félreteszem. A kiolvasztott zsírban megpárolom a hagyma felét és a felszeletelt gombát. Közben sózom, borsozom, majd zsírjára pirítom. A zsírból kiveszem, és a félretett pörchöz adom.

A kiolvadt zsírhoz hozzáadom a vajat, és egy fazékban megpárolom a hagyma másik felét, majd hozzáöntöm a burgonyát és a répát, és egy rövid ideig együtt párolom tovább. Borssal és kakukkfűvel ízesítem. A zöldséglevessel felöntöm, felforralom, és 15-20 percig főzöm, majd botmixerrel pürésítem. Behabarom a tejföllel, majd ha szükséges sóval, borssal ízesítem, összeforralom.

A félretett hagyma-pörc-gomba hármast a kész levesbe keverem, és már tálalhatom is !

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!