Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 tk vaj,
- 1 ek liszt,
- 1,4 l zöldség alaplé, ( kockából )
- 15 dkg gouda sajt,
- 20 dkg ömlesztett sajt,
- 2,5 dl tejszín,
- 1/2 csokor snidling,
- 1/2 csokor petrezselyemzöld,
- 8 szelet húsos szalonna vagy sonka,
- só,
- bors,
- grissini vagy sajtos kréker,
Elkészítése:
Egészen apróra felkockázom a vöröshagymát, és a vajon üvegesre párolom.Meghintem a liszttel, és rövid ideig együtt pirítom, majd a zöldséglevessel lassan felöntöm, és felforralom. Nem feltétlen muszáj, de én botmixerrel pépesítettem a vöröshagyma miatt.
A durvára lereszelt goudát az ömlesztett sajttal meg a tejszínnel együtt a leveshez adom, és kevergetve megolvasztom.
A levest sózom, borsozom. A sonkát zsírjára kisütöm.
A petrezselymet és a snidlinget felaprítom, és közvetlenül a fogyasztás előtt a kisütött szalonnával együtt a levesre szórom. Friss grissinivel vagy sajtos krékerrel együtt fogyasztjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: