Hozzávalók:
A mártogatóshoz:
Elkészítése:
A káposztát átöblítem, lecsöpögtetem vagy kézzel kifacsarom, majd kissé felaprítom. Hozzáadom a tojásokat és a felmelegített zsírt. Beleszitálom a lisztet, sózom, borsozom, majd alaposan összedolgozom. Kézzel gombócokat formázok, ellapítom, majd egy tálra rakva, a hűtőbe teszem 1/2 órára.
Közben elkészítem a mártogatóst. A tejfölt megsózom, majd hozzákeverem a felaprított zöldeket és a citromlevet. Fogyasztásig a hűtőbe teszem.
A káposzta lepényeket a felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütöm. Végül papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem a felesleges olajat.
A tejfölös mártogatóssal és frissen sült rozskenyérral tálalom.