Anna konyhája

Káposztás tallér

 

Hozzávalók:

  1. 50 dkg savanyú káposzta,
  2. 2 db tojás,
  3. 15 dkg sertészsír,
  4. 30 dkg liszt,
  5. só, 
  6. bors,
  7. olaj a sütéshez,

A mártogatóshoz:

  1. 40 dkg tejföl,
  2. 1 csokor snidling,
  3. 1 csokor petrezselyem,
  4. 1 ek citromlé,
  5. só,

Elkészítése:

A káposztát átöblítem, lecsöpögtetem vagy kézzel kifacsarom, majd kissé felaprítom. Hozzáadom a tojásokat és a felmelegített zsírt. Beleszitálom a lisztet, sózom, borsozom, majd alaposan összedolgozom. Kézzel gombócokat formázok, ellapítom, majd egy tálra rakva, a hűtőbe teszem 1/2 órára.

Közben elkészítem a mártogatóst. A tejfölt megsózom, majd hozzákeverem a felaprított zöldeket és a citromlevet. Fogyasztásig a hűtőbe teszem.

A káposzta lepényeket a felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütöm. Végül papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem a felesleges olajat.

A tejfölös mártogatóssal és frissen sült rozskenyérral tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!