Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése:
A csirkecombokat kettévágom, besózom, és fél órát félreteszem. Lisztbe forgatom, majd kevés olajon mindkét felét pirosra sütöm. A csirkedarabokat egy sütőtálba szépen elrendezem.
A visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd beleteszem a paradicsompürét, a ketchupot, és jól átforrósítom. Hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot, a metélőhagymát, és a gombát. Felengedem a fehérborral, és pár percig forralva besűrítem.
Ráöntöm a csirkére, és lefedve a sütőben, 175 °C-on puhára párolom. Amikor a hús megpuhult, a tetejére egy-egy halom sajtot teszek, és addig sütöm, amíg a sajt a tetejére olvad.
Amíg a hús sül, elkészítem a köretet.
A kuszkuszt kimérem, és egy jól záródó, fedeles tálba teszem. A vizet felforrósítom, és a kuszkuszra öntöm. Rászórom a fűszersót, rádobom a vajat, és azonnal légmentesen lezárom. Gőzében hagyom megpuhulni. Pár perc alatt magába szívja a vizet. 5 perc után villával fellazítom, így szép, pergős kuszkuszt kapok.
Közben felaprítom a kápia paprikát, és a snidlinget, felkarikázom az újhagymát, és a kuszkuszhoz keverem.
A sajtos, fűszeres csirkét ezzel a zöldséges kuszkusszal tálalom.