Anna konyhája

Gombás-paradicsomos szószban sült csirke sajttal

       

Hozzávalók:

  1. 6 db egész csirkecomb,
  2. só,
  3. bazsalikom,
  4. kb 3-4 ek liszt,
  5. olaj,
  6. 1 nagy fej vöröshagyma,
  7. 3 dl sűrű paradicsomlé vagy paradicsompüré,
  8. 3 ek ketchup,
  9. 1 csokor metélőhagyma,
  10. 5-6 db bazsalikomlevél,
  11. 50 dkg gomba,
  12. 1-2 dl száraz fehérbor,
  13. 15 dkg reszelt sajt,

A körethez:

  1. 25 dkg kuszkusz,
  2. 2,5 dl forró víz,
  3. 2 dkg vaj,
  4. máltai fűszersó,
  5. 1 db kápia paprika,
  6. 3 szál újhagyma,
  7. 1 csokor snidling,

Elkészítése:

A csirkecombokat kettévágom, besózom, és fél órát félreteszem. Lisztbe forgatom, majd kevés olajon mindkét felét pirosra sütöm. A csirkedarabokat egy sütőtálba szépen elrendezem.

A visszamaradt olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd beleteszem a paradicsompürét,  a ketchupot, és jól átforrósítom. Hozzáadom az apróra vágott bazsalikomot, a metélőhagymát, és a gombát. Felengedem a fehérborral, és pár percig forralva besűrítem.

Ráöntöm a csirkére, és lefedve a sütőben, 175 °C-on puhára párolom. Amikor a hús megpuhult,  a tetejére egy-egy halom sajtot teszek, és addig sütöm, amíg a sajt a tetejére olvad.

Amíg a hús sül, elkészítem a köretet.

A kuszkuszt kimérem, és egy jól záródó, fedeles tálba teszem. A vizet felforrósítom, és a kuszkuszra öntöm. Rászórom a fűszersót, rádobom a vajat, és azonnal légmentesen lezárom. Gőzében hagyom megpuhulni. Pár perc alatt magába szívja a vizet.  5 perc után villával fellazítom, így szép, pergős kuszkuszt kapok.

Közben felaprítom a kápia paprikát, és a snidlinget, felkarikázom az újhagymát, és a kuszkuszhoz keverem.

A sajtos, fűszeres csirkét ezzel a zöldséges kuszkusszal tálalom.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!