Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- só,
- 1 db tojás,
- 4-5 ek zsemlemorzsa,
- 1 ek mustár,
- bors,
- 1 csokor snidling,
- 10 dkg reszelt sajt,
Mártogatóshoz:
- fokhagyma,
- tejföl,
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben félkészre megfőzöm. Leszűröm, és aprítóval darabosra-morzsásra aprítom. Hozzáadom a tojást, sót, borsot, reszelt sajtot, mustárt, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú masszát kapjak.
Gombócokat formázok, enyhén ellapítom, és kevés olajban ropogósra sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat felszívatom.
Az áttört fokhagymát a tejföllel összekeverem, és a karfiol pogácsákat ezzel a mártogatóssal tálalom.
Kommentek