Anna konyhája

Karfiol ropogós

 

Hozzávalók:

  1. 1 fej karfiol,
  2. só,
  3. 1 db tojás,
  4. 4-5 ek zsemlemorzsa,
  5. 1 ek mustár,
  6. bors,
  7. 1 csokor snidling,
  8. 10 dkg reszelt sajt,

Mártogatóshoz:

  1. fokhagyma,
  2. tejföl,

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, majd sós vízben félkészre megfőzöm. Leszűröm, és aprítóval darabosra-morzsásra aprítom. Hozzáadom a tojást, sót, borsot, reszelt sajtot, mustárt, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú masszát kapjak.

Gombócokat formázok, enyhén ellapítom, és kevés olajban ropogósra sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat felszívatom.  

Az áttört fokhagymát a tejföllel összekeverem, és a karfiol pogácsákat ezzel a mártogatóssal tálalom. 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!