
Hozzávalók :
- 25 dkg ráma margarin,
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg főtt,áttört burgonya,
- 1 tk só,
Elkészítése:
A burgonyát egészben megfőzöm. Megtisztítom, és krumplinyomón áttöröm.
A lisztet megsózom, majd a felkockázott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a kihűlt burgonyát, és összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, majd éles késsel a tetejét berácsozom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőfóliával bélelt tepsibe rakom. A tetejét tojásfehérjével lekenem, és 180 °C-os sütőben, kb 15 perc alatt ropogósra sütöm.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: