Anna konyhája

Krumplis pogácsa

 

Hozzávalók :

  1. 25 dkg ráma margarin,
  2. 25 dkg liszt,
  3. 25 dkg főtt,áttört burgonya,
  4. 1 tk só,

Elkészítése:

A burgonyát egészben megfőzöm. Megtisztítom, és krumplinyomón áttöröm.

A lisztet megsózom, majd a felkockázott vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a kihűlt burgonyát, és összegyúrom a tésztát. Folpackba csomagolom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, majd éles késsel a tetejét berácsozom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és sütőfóliával bélelt tepsibe rakom. A tetejét tojásfehérjével lekenem, és 180 °C-os sütőben, kb  15 perc alatt ropogósra sütöm.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!