Hozzávalók: (4-5 adag )
- 15 dkg sárgaborsó,
- 1/2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 db sárgarépa,
- 2 ek olivaolaj,
- 6 dl víz,
- 1/2 kk őrölt köménymag,
- 1 kk őrölt koriandermag,
- 3 ek natúr, görög joghurt,
- só,
- bors,
- sajtchipshez 20-30 dkg reszelt sajt,
Elkészítése:
A sárgaborsót előző este vízbe teszem áztatni.
Másnap egy kisebb fazékba felteszem főni. Annyi vizet teszek rá, hogy bő két ujjnyit ellepje. Ha forrni kezd a tűzről leveszem, és félreteszem.
A vöröshagymát, a foghagymát, és a sárgarépát megtisztítom, és felaprítom. Kevés olajat melegítek egy edényben, és kevergetve 2-3 perc alatt megpárolom. Leszűröm a félretett sárgaborsót, és a megpárolt zöldségekre öntöm. Ráöntök 3 dl vizet, majd fűszerezem köménymaggal, és korianderrel. Lefedve, kis lángon addig főzöm, amíg a sárgaborsó megpuhul.
Szűrőlapáttal kb a borsó felét kimerem, és egy kis tálba félreteszem. A maradékot turmixgépbe öntöm, és simára pépesítem a joghurttal együtt. Visszaöntöm a fazékba, sózom, borsozom, összeforralom. Ha szükséges vízzel még hígítom. Hozzáadom a félretett, és egészben hagyott borsószemeket.
Elkészítem a sajtchipset, és már tálalom is.
A reszelt sajtból a mikró tálcájára teszek 4-5 sajt-halmot, és beteszem a mikróba a legerősebb fokozatra. Szinte azonnal kerek lappá szétterül, és bugyogva sülni kezd. Amikor színesedni kezd kiveszem, és egy lapáttal alányúlva egy tányérra átemelem. Pár mp múlva – ahogy kihűl – ropogós, isteni finom sajtchipset kapok.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: