Anna konyhája

Sárgaborsó krémleves sajtchipsszel

   

Hozzávalók: (4-5 adag )

  1. 15 dkg sárgaborsó,
  2. 1/2 fej vöröshagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 2 db sárgarépa,
  5. 2 ek olivaolaj,
  6. 6 dl víz,
  7. 1/2 kk őrölt köménymag,
  8. 1 kk őrölt koriandermag,
  9. 3 ek natúr, görög joghurt,
  10. só, 
  11. bors,
  12. sajtchipshez 20-30 dkg reszelt sajt,

Elkészítése:

A sárgaborsót előző este vízbe teszem áztatni.

Másnap egy kisebb fazékba felteszem főni. Annyi vizet teszek rá, hogy bő két ujjnyit ellepje. Ha forrni kezd a tűzről leveszem, és félreteszem.

A vöröshagymát, a foghagymát, és a sárgarépát megtisztítom, és felaprítom. Kevés olajat melegítek egy edényben, és kevergetve 2-3 perc alatt megpárolom. Leszűröm a félretett sárgaborsót, és a megpárolt zöldségekre öntöm. Ráöntök 3 dl vizet, majd fűszerezem köménymaggal, és korianderrel. Lefedve, kis lángon addig főzöm, amíg a sárgaborsó megpuhul.

Szűrőlapáttal kb  a borsó felét kimerem, és egy kis tálba félreteszem. A maradékot turmixgépbe öntöm, és simára pépesítem a joghurttal együtt. Visszaöntöm a fazékba, sózom, borsozom, összeforralom. Ha szükséges vízzel még hígítom. Hozzáadom a félretett, és egészben hagyott borsószemeket.

Elkészítem a sajtchipset, és már tálalom is.

A reszelt sajtból a mikró tálcájára teszek 4-5  sajt-halmot, és beteszem a mikróba a legerősebb fokozatra. Szinte azonnal kerek lappá szétterül, és bugyogva sülni kezd. Amikor színesedni kezd kiveszem, és egy lapáttal alányúlva egy tányérra átemelem. Pár mp múlva – ahogy kihűl –  ropogós, isteni finom sajtchipset kapok. 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!