Anna konyhája

Csokis-zabpelyhes keksz

      

Hozzávalók:

  1. 15 dkg finomliszt,
  2. 15 dkg zabpehely,
  3. 1 tk őrölt fahéj,
  4. 1 tk szódabikarbóna,
  5. 1/2 tk sütőpor,
  6. 1/4 tk só,
  7. 15 dkg puha vaj,
  8. 15 dkg cukor,
  9. 1 vaníliarúd,
  10. 1 ek mandula aroma,
  11. 1 tojás,
  12. 10 dkg étcsokoládé, apróra törve,
  13. 5 dkg fehér csokoládé, apróra törve,
  14. 5 dkg aszalt sárgabarack apróra felkockázva,

Elkészítése:

A lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, a szódabikarbónát, a sütőport, és a sót kimérem, és egy tálba összekeverem.

A vajat, a cukrot, a mandula aromát, és a vanília kikapart magjait robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom a tojást, és tovább keverem, majd hozzáadom a lisztes részt, és egy fakanállal összekeverem. Végül hozzáadom a felaprított csokoládékat, és az aszalt sárgabarackot is.

A tésztát 30 percre a hűtőbe teszem.

A tésztából kb 3 cm-es átmérőjű kis golyókat formázok, és sütőfóliával kibélelt tepsibe rakom, egymástól tisztes távolságba, mert szét fog terülni.

175 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütöm. Ekkor kívülről a kekszek már szép aranybarna színt kapnak, de még lágynak tűnnek. Kiveszem, és legalább még 5 percig a tepsiben hagyom hűlni, majd egy lapáttal rácsra rakom őket, hogy teljesen kihűljenek. Ezzel párhuzamosan megszilárdul a külső felülete, belül viszont lágy, és a csokitól krémes marad.

Kb 50-55 db lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!