Anna konyhája

Csevapcsicsa

   

Hozzávalók:

  1. 30 dkg marhaszegy,
  2. 30 dkg marhanyak,
  3. 30 dkg sertésdagadó,
  4. 30 dkg sertéscomb,
  5. 30 dkg birkacomb,
  6. 20 dkg füstölt szalonna,
  7. só,
  8. bors,
  9. 5-6 gerezd zúzott fokhagyma,
  10. 2 tk kakukkfű,
  11. 2 ek őrölt pirospaprika,
  12. 2 fej vöröshagyma ledarálva,
  13. 2 ek szódabikarbóna,

Elkészítése:

Az ötféle húst a szalonnával együtt ledarálom. A fűszerekkel ízesítem, majd jól összegyúrom a masszát. A szódabikarbóna azért kell, hogy  fogyasztáskor úgy roppanjon, mint a virsli.

Kis rudacskákat sodrok belőle, majd 2 órára a hűtőbe teszem.

Parázs felett, grillsütőben sütöm, de vigyázok, hogy csak a külső réteg piruljon meg, belül ne száradjon ki. Így  őrződik meg az a finom szaft, amitől olyan különleges lesz a csevapcsicsa íze.

Hegyes , erős zöldpaprikával, friss házi kenyérrel tálalom egy kerti partin.

Én most párolt zöldségekkel – vöröshagyma, paprika, zöldbab, gomba  – tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!