Anna konyhája

Túrós-ribizlis felfújt

   

Hozzávalók: (6-8 adaghoz )

  1. 30 dkg túró,
  2. 1 rúd vanília,
  3. 18 dkg cukor,
  4. 3 tojás,
  5. 1 citrom reszelt héja,
  6. 12 dkg liszt,
  7. 15 dkg ribizli,
  8. vaj és nádcukor a forma kikenéséhez,

Elkészítése:

A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vanília kikapart magjával, és a tojássárgájával habosra keverem.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a tojásos masszába. Rászitálom a lisztet, és azt is óvatosan belekeverem.

A szuflé formákat vajjal kikenem, majd nádcukorral kiszórom, és a tésztamasszával kétharmadáig megtöltöm. 

A ribizlit lisztbe forgatom, majd a felesleget lerázom, és a szemeket  a masszába nyomkodom.

190 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütöm. Melegen azonnal fogyasztható. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!