Hozzávalók: (6-8 adaghoz )
- 30 dkg túró,
- 1 rúd vanília,
- 18 dkg cukor,
- 3 tojás,
- 1 citrom reszelt héja,
- 12 dkg liszt,
- 15 dkg ribizli,
- vaj és nádcukor a forma kikenéséhez,
Elkészítése:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal, a vanília kikapart magjával, és a tojássárgájával habosra keverem.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a tojásos masszába. Rászitálom a lisztet, és azt is óvatosan belekeverem.
A szuflé formákat vajjal kikenem, majd nádcukorral kiszórom, és a tésztamasszával kétharmadáig megtöltöm.
A ribizlit lisztbe forgatom, majd a felesleget lerázom, és a szemeket a masszába nyomkodom.
190 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütöm. Melegen azonnal fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: