Pirított gomba karamellizált hagymával és kakukkfűvel

 

Hozzávalók:

  1. 35 dkg sonkahagyma,
  2. 8 ek olivaolaj,
  3. 2 dkg vaj,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 kg gomba,
  7. 4 gerezd fokhagyma,
  8. 2-3 ág kakukkfű,
  9. 1/2 tk Cayenne-bors,
  10. 1 ek vörösborecet,

Elkészítése:

  1. A sonkahagymákat megtisztítom, és négyfelé vágom. Felforrósítok 4 ek olivaolajat, rádobom a vajat, majd a hagymákat.  Sózom, borsozom, rálocsolom a balzsamecetet, és addig párolom, amíg megpuhul, és üveges lesz. Kis lángon kevergetve pirítom, amíg karamellizálódik. Egy kis tálba kiszedem, lefedem, és félreteszem.

    A megtisztított gombát felszeletelem. A megmaradt olivaolajat felhevítem, és a gombát megpirítom. Rádobom a felaprított fokhagymát, megsózom, és hozzáforgatom a félretett karamellizált hagymát. Fűszerezem a kakukkfű leveleivel, egy kevés Caynneborssal és borecettel.

  2. Sült húsok, halak remek körete, vagy rizskörettel kiváló önálló fogás is lehet  !
Címkék:
Tovább a blogra »