Hozzávalók:
- 35 dkg sonkahagyma,
- 8 ek olivaolaj,
- 2 dkg vaj,
- só,
- bors,
- 1 kg gomba,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2-3 ág kakukkfű,
- 1/2 tk Cayenne-bors,
- 1 ek vörösborecet,
Elkészítése:
-
A sonkahagymákat megtisztítom, és négyfelé vágom. Felforrósítok 4 ek olivaolajat, rádobom a vajat, majd a hagymákat. Sózom, borsozom, rálocsolom a balzsamecetet, és addig párolom, amíg megpuhul, és üveges lesz. Kis lángon kevergetve pirítom, amíg karamellizálódik. Egy kis tálba kiszedem, lefedem, és félreteszem.
A megtisztított gombát felszeletelem. A megmaradt olivaolajat felhevítem, és a gombát megpirítom. Rádobom a felaprított fokhagymát, megsózom, és hozzáforgatom a félretett karamellizált hagymát. Fűszerezem a kakukkfű leveleivel, egy kevés Caynneborssal és borecettel.
- Sült húsok, halak remek körete, vagy rizskörettel kiváló önálló fogás is lehet !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: